03 december 2006

Het Brugse belfort.

Op de grote markt van Brugge is er één constructie waar je werkelijk niet naast kan kijken en dat is natuurlijk het Belfort, het gebouw stamt uit de 13 de - 15 de eeuw. In de de middeleeuwen was voor een stad zulk een gebouw, een bewijs van rijkdom en vrijheid, voor de blinden is er ter plaatse een maquette van de markt zodat zij kunnen voelen hoe het er allemaal uitziet.
Het gebouw is 83 meter hoog en indien men over een goede frisse adem beschikt kan men via 366 treden tot bij de klokken komen, dit staaltje doet de beiaardier ieder keer om met zijn 47 klokken de prachtige muziekstukken ten uitvoer te brengen. Wanneer men dan boven is gekomen heeft men bij goed weer een uniek uitzicht over de ganse omgeving en kan men zelfs de zee bekijken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ben al een paar weken niet op de markt geweest. Was het zaterdag misschien (marktdag), of was men bezig de ijspiste aan te leggen?

Unknown zei

@ smiling cobra, neen we zijn er gisteren zondag geweest, hetgeen men kan zien zijn de houten huisjes ( wij noemen het barakken) voor het slijten van vettige braadworsten, warme wijn die ondanks de prijzen van afzetters niet te drinken is en meer van dergelijke praktijken om de mensen te beletten toch maar een mooie foto te kunnen nemen, op het Simon Stevensplein idem dito. Arm Brugs stadsbestuur.