05 december 2006

Een utopie

Dit kunstwerk is te vinden te Nieuwpoort en het ontwerp is gemaakt door Jan Fabre, die het liet maken door de kunstenaar Luc Cauwenberghs. Het indrukwekkende bronzen beeld is 7 meter lang, is 3 meter hoog en heeft een gewicht van 55.ooo kilogram.
Het werk is nu permanent te bewonderen op de zeedijk na de aankoop door de stad in het kader van de kunsttriƫnnale "Beaufort 2003". Het beeld dat eerst meer aan de havengeul te zien was is nu verplaatst een stuk verder op de dijk waar men er meer zicht en controle op heeft. Men heeft dit gedaan omdat men er veelvuldig opklom en ook werden er kleine vernielingen aangebracht.
Hopelijk zal men dit nu achterwege laten.


















6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit was mijn favoriet, tot de olifanten opdoken, maar die zijn ondertussen vertrokken en worden binnen afzienbare in de Antwerpse Zoo verwacht.

Unknown zei

@ smiling cobra, ze komen inderdaad naar de zoo maar dan wel in Planckendael te Muizen bij Mechelen. Maar ze krijgen eerst een groot onderhoud. Dat zullen ze wel kunnen gebruiken nadat ze een paar maand gezandstraald zijn geweest aan de kustlijn.

Anoniem zei

Welk toestel heb je gekocht?

Unknown zei

@ buddha, het toestel is een Nikon D70 S met een lens Tamron 18 - 200 mm, zulk een lens is goed genoeg om een vlieg op een toren te fotograferen.

Anoniem zei

Ik heb het nog niet in het echt gezien, maar het ziet er op foto erg knap uit. Dat kan natuurlijk ook aan de fotograaf liggen.

Unknown zei

@ young crazy fool, het is inderdaad een mooi beeld, de kwaliteit van de opname kan nu ook liggen aan het nieuwe toestel maar er moet nog veel uitgetest worden.