21 november 2006

Plantentuin van Meise.

De Nationale plantentuin van Meise stelt ongeveer een 18.000 soortrn plante tentoon, verdeelt over 13 publiek toegankelijke kasten, elk met een eigen onderwerp en of klimaat, het domein rond de kasten heeft een oppervlakte van 92 hectare.
Op het domein is ook het kasteel van bouchout te zien, normaal is het niet toegankelijk voor het publiek maar op regelmatige tijdstippen vinden er tentoonstelling plaats zodat men toch een glimp van de binnenzijde kan opvangen.
De Heren van Bouchout, verwant met de Heren van Kraainem verdedigden zich van hieruit tegen de Heren van Grimbergen, nl de Heren van de familie Berthaut. D eeerste burcht dateert van de 12 de eeuw. Het domein gaat daarna regelmatig over in andere handen.
Tot in 1879 Koning Leopold II het domein koopt voor zijn zuster Keizerin Charlotte, echtgenote van de Oostenrijkse Keizer Maximiliaan. Zij bleef er tot haar dood in 1927 waanzinnig achter na de moord op haar echtgenoot.
Een tiental jaren later wordt het eigendom van de Belgische staat. Wie meer wil weten over de Nationale plantentuin kan het hier vinden.





























































2 opmerkingen:

Sana follia zei

Lief van u om fotokes van mijn hofke op uw blog te zetten.

Unknown zei

@ katjesnest, stoeffer.