31 maart 2007

In bloei.

De appelaar laat zich momenteel van zijn mooiste zijde zien, als de appelen zo groot worden als de bloesems belooft het een mooie oogst te worden.



30 maart 2007

Zeer kleurrijk.

En ik die dacht dat carnaval toch al een beetje achter ons lag, je hebt tegenwoordig geen zekerheden meer.


29 maart 2007

Ben ik nu ?

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar ben ik nu boos of ben ik nu blij ?


28 maart 2007

Een bloemetje.

Mag ik u voor uw Pasen een bloemetje aanbieden. Gezien te Opdorp.


27 maart 2007

Het ei van Columbus.

Het is bijna Pasen, maar ik vrees dat deze kip nog veel werk zal hebben in de nog resterende tussentijd. Gevonden te Opdorp.



26 maart 2007

Mooi optrekje.

Dit is het kasteel "Hof Te Melis". Men kan dit vinden te Lippelo en normaal kan of mag men er niet in. Ter gelegenheid van de wandeldag te Buggenhout was het domein voor de wandelaars toegankelijk. Vandaar kan men verder kuieren door het prachtige Lippelo-bos. Het is nog steeds bewoond.

23 maart 2007

In blijde verwachting.

Hopelijk komen hier heerlijk lekkere appeltjes van voort. Ik ben al verlekkerd. Einde augustus of begin september zullen we het weten.

22 maart 2007

Heerlijk lekker.

Rozemarijn op zich is al een heerlijk kruid om te gebruiken in de keuken, maar deze tijd van het jaar is een moment waar ik altijd naar uitkijk, mijn struik levert dan kleine bloemetjes. Ze zijn niet enkel heel mooi om naar te kijken maar ook uitermate lekker. Ook goed tegen een onwelriekende adem.

21 maart 2007

Verpletterd.

Zij zijn groot en ik is klein, en dat is niet eerlijk. Te bewonderen op de zeedijk te Blankenberge (wie weet nog hoelang, of hoe kort).


20 maart 2007

De natuur.

U kan hier de geboorte bekijken van wat eens een mooie druiventros zou mogen worden.


19 maart 2007

Gerenoveerd.

Dit mooi gerenoveerd vissershuisje kan je vinden naast het kanaal "Brussel - Boom - Schelde" te Wintam, dit oude vissersdorp, een beetje groter dan het huisje op de foto, ligt beschermd door een hoge dijk, anders zou het volledig onderlopen. Het ligt ook vlakbij de Rupel en de Schelde, waar men vroeger op paling ging vissen met bootjes om de nodige centjes binnen te brengen.


16 maart 2007

Een klare kijk.

Deze rare vogel ben ik gisteren 15 maart tegengekomen op mijn wandeling rondom Tessenderlo, als je hem of zij, goed bekijkt straalt er wel wat karakter uit van die blik, zo van "wie doet mij wat".


15 maart 2007

Kleurenspel.

Deze azalea schijnt het ieder najaar weer op te geven, maar omdat hij al een paar jaar oud is geven we hem steeds het voordeel van de twijfel. En dan, ieder voorjaar is hij er weer in al zijn pracht en praal.







14 maart 2007

Kasteel "d' Aertrijcke".

Het kasteel "d' Aertrijcke"werd gebouwd in neo gotische stijl en de bouw duurde van 1868 tot 1871, het gebeurde in opdracht van een zekere August de Maere. Het wordt aldaar in de volksmond dan ook nog altijd het "De Maeres kasteel" genoemd.
Tegenwoordig is het kasteel een luxehotel, restaurant en congrescentrum.



13 maart 2007

Ochtendnevel.

Traag trekt de ochtendnevel weg uit het Pajotteland. De pluim in de verte is de stoom die uit koeltoren van de elektriciteitscentrale van Drogenbos opstijgt.


12 maart 2007

De mist in.

Heerlijk is het in de morgen, als je boven de wolken bent.




11 maart 2007

Koning winter geeft het nog niet op.

Tijdens mijn 50 kilometertocht op zaterdag 10-03-2007 heb ik deze opname kunnen maken in het Pajottenland, namelijk te Sint-Ulriks-Kapelle, Vlaams Brabant, het moet ongeveer rond 8:00 uur in de morgen zijn geweest.



09 maart 2007

De hongerigen spijzen.

Alhoewel het politiereglement van de stad Blankenberge het voederen van meeuwen ten strengste verbied, op straffe van boete, zijn er gelukkig toch mensen die hun goed hart voor de dieren nog eens laten spreken. En met de boetes, de pot op.




08 maart 2007

Hemels.

Als het eten er inderdaad zo goed is als de naam doet vermoeden, is het daar waar we moeten zijn om ons in de hemel te voelen.
De twee figuren bovenaan zijn al op weg veronderstel ik.



07 maart 2007

Tweehoofdig.

Dit beeld staat te Damme, in de Brugstraat in het Delporte museum en is gemaakt door Jan Delporte, die leefde en werkte te Damme. Het moet een van zijn laatste werken zijn geweest. Het is een ode aan Brel.



06 maart 2007

Hoofdwarmertje

Omdat Tijl Uilenspiegel het misschien toch wat koud kreeg deze winter langs de Damse Vaart heeft een andere grapjas hem dan toch maar een warme muts aangemeten. Het kan er toch hard waaien langs het water, wat we zaterdag ll. mochten ondervinden tijdens onze wandeling in Damme.


01 maart 2007

Geurige bloem.

De hyacint is een uitermate hevige geurbron en durft dus nogal eens overheersen, maar ze zijn prachtig om zien.
De naam heeft ook met verschillende figuren of personen uit de geschiedenis te maken zoals;

Hyacinth, de mythologische zoon van de Griekse muze Klio, zij was de muze van de geschiedkunde en ook van het heldendicht, zij was de dochter van oppergod Zeus.
De heilige Hyacinthus, martelaar uit de derde eeuw.
De heilige Hyacinthus O.P. (1185-1257) een Poolse dominicaan.
Hyacinth Bucket uit de televisieserie "Schone Schijn", ons alle bekend.