29 november 2006

Een stukje echt Antwerpen.

Zo nu en dan mag er iets in de schijnwerper staan en nu men terug gestart is met het programma "Het leven zoals het is, Planckendael" gaan we eens een fotoke tonen van de Zoo van Antwerpen, zo blijft het toch in de familie.






















































































De moeite om zelf eens te komen kijken.

28 november 2006

Spelen met kleurtoetsen

Het is altijd de eeuwige vraag geweest, wat is het mooiste effect in de fotografie, kleurfoto, zwart wit of sepia. Ik wil of kan hier zelf geen antwoord op geven want er is niets zo verschillend als de smaak van de mens, zowel op gebied van voeding, kleding, reisbestemming en zelfs de kleuren van foto's. Hier is een voorbeeld van de drie mogelijkheden, aan u de keus.



















































27 november 2006

Nieuwpoort was het.

Het voorbije weekend heeft ontzettend druk geweest, hierdoor zijn mijn blogs even verwaarloosd geweest, maar een mens moet nu eenmaal keuzes maken. Zoals smiling cobra als eerste een antwoord gaf was het ook onmiddelijk het goede, inderdaad het was Nieuwpoort.
Als men van de haven langs de havengeul wandelt komt men het gebouw tegen. Simpel dus. Hieronder nog een paar opnames te Nieuwpoort, men kan het duidelijk herkennen aan de typische vuurtoren.







































22 november 2006

Nog een beetje Durbuy.

Nog enkele kunsstukjes in buxus te Durbuy.







































21 november 2006

Plantentuin van Meise.

De Nationale plantentuin van Meise stelt ongeveer een 18.000 soortrn plante tentoon, verdeelt over 13 publiek toegankelijke kasten, elk met een eigen onderwerp en of klimaat, het domein rond de kasten heeft een oppervlakte van 92 hectare.
Op het domein is ook het kasteel van bouchout te zien, normaal is het niet toegankelijk voor het publiek maar op regelmatige tijdstippen vinden er tentoonstelling plaats zodat men toch een glimp van de binnenzijde kan opvangen.
De Heren van Bouchout, verwant met de Heren van Kraainem verdedigden zich van hieruit tegen de Heren van Grimbergen, nl de Heren van de familie Berthaut. D eeerste burcht dateert van de 12 de eeuw. Het domein gaat daarna regelmatig over in andere handen.
Tot in 1879 Koning Leopold II het domein koopt voor zijn zuster Keizerin Charlotte, echtgenote van de Oostenrijkse Keizer Maximiliaan. Zij bleef er tot haar dood in 1927 waanzinnig achter na de moord op haar echtgenoot.
Een tiental jaren later wordt het eigendom van de Belgische staat. Wie meer wil weten over de Nationale plantentuin kan het hier vinden.





























































20 november 2006

Een kleine wedstrijd

Waar kunnen we het volgende bouwwerk vinden.






























































Oh ja, het is niet in Thailand hoor.

18 november 2006

Ragfijn.

Eerlijk gezegd heb ik het niet zo voor spinnen en al evenmin voor hun leefplaats en zeker niet wanneer die op ooghoogte zijn geplaatst. Enkel als het kouder is in de vroege morgen, dan kunnen het echte kunstwerkjes worden.
































































17 november 2006

Even kijken in Durbuy.


Durbuy is het kleinste stadje van België gelegen aan de Ourthe in de Provincie Luxemburg. Het heeft een oppervlakte van 156,61 km² en een bevolking van 10.500 inwoners. Sinds de fusie in 1977 bestaat het nu uit 11 gemeenten, dit waren vroeger 41 dorpen en gehuchten die nu samen zijn onder de naam Durbuy. Het mooist van al is het stadje Durbuy zelf dat ondanks alles er in geslaagd is zijn Ardens karakter te blijven behouden.
Met het prachtige kasteel als merkpunt, het is nog altijd bewoond en in privé bezit, jammer genoeg is het niet te bezichtigen.
Een bezoek echt waard is het hoger gelegen park waar men tegen een kleine betaling de prachtig geknipte buxussen kan bezichtigen, uniek is dit, zeker in België. Dit is het werk van vele jaren en een onuitputtelijk geduld en vakmanschap. Zeker gaan kijken als je in de buurt komt.




























































16 november 2006

Even aan de herfst denken.


Het is reeds ver in de herfst en dan kom je ze overal tegen in de voortuinen, met een gekleurd jasje, een fleurig broekje aan en mooie klompjes aan de kleine voetjes. Ze stammen uit de verhaaltjes van onze kindertijd en soms geloven we nog echt dat de kaboutertjes ons werk komen doen, alhoewel ik vrees dat die tijd ook voorbij zal zijn als er geen dienstencheques aan te pas komen. Toch heb ik op mijn zwerftochten door het Vlaamse landschap nog een paar van hun huisjes gevonden. Bestaan ze nu echt of niet ?




De paddestoelen op de drie eerste foto's heb ik gevonden tijdens een wandeling te Gelrode, een deelgemeente van Aarschot in het prachtige Hageland.

Deze exemplaren heb ik gevonden tijdens een wandeling op de Antwerpse Linkeroever, hier vindt men trouwens nog vele beschermde bosgebieden.

Als men niet beter wist zou men er zo van eten.

15 november 2006

Bekend volk in beloeil.

Bij de wassenbeelden tentoonstelling vinden we enkele bekende Belgen.

ADOLPH SAX:





Geboren te Dinant op 6 november 1814 en overleden te Parijs op 4 februari 1894. Zijn vader had een blaasinstrumentenfabriek te Brussel. Adolphe volgde de voetsporen van zijn vader en zijn grootste bekendheid verkreeg hij door de uitvinding van de Saxofoon. Hij ligt begraven in Montmartre (Parijs).














GERARDUS MERCATOR:

Zijn Nederlandse naam was Gerard de Kremer, geboren te Rupelmonde op 5 maart 1512 en overleden op 2 december 1594. Hij was Cartograaf, instrumentenmaker en graveur. Te Sint-Niklaas kan men het Mercatormuseum bezoeken.



















PIETER PAUL RUBENS:

Geboren te Siegen Duitsland op 28 juni 1577 en overleden te Antwerpen op 30 mei 1640 Hij was Vlaams kunstschilder, tekenaar en diplomaat.



















KONINGING ELISABETH:

Elisabeth Hertogin van Beieren, geboren in Duitsland in 1876 en huwt in 1900 met de Belgische Troonprins Albert, zij krijgen 3 kinderen, Leopold (1901 - 1983) de latere Koning Leopold III, Karel (1903 - 1983) die enige tijd Regent is tijdens de Koningskwestie en Marie-José (1906 - 2001). Elisabeth was de grote bezieler achter de Koningin Elisabeth wedstrijd, zij overlijdt in 1965. Op de foto in het midden.

14 november 2006

De bilbliotheek van Beloeil.

Gisteren heb ik een berichtje ontvangen of het niet mogelijk was om een kijkje te nemen op de ongeveer 20.000 boeken die in de bibliotheek van het kasteel aanwezig zijn. Niets is me teveel, op het moment dat we het kasteel bezochten in september 2005 was er een wassenbeelden tentoonstelling aan de gang, dus we waren er zeker niet alleen, maar wel de enige levenden.
Zoals u misschien merkt kan er geen comment gegeven worden, ik zoek momenteel achter het probleem maar kan het niet onmiddelijk vinden, er word aan gewerkt.























































Het kasteel van Beloeil.

Beloeil is een dorpje in de provincie Henegouwen met een 13.000 inwoners, de attractie van het dorp is zeker en vast het kasteel van de Prinsen de Linge. Het gebouw stamt uit de middeleeuwen en heeft een rijkdom aan meubilair, de bibliotheek met zijn 20.000 boeken is uniek.
Het kasteel heeft een enorme tuin van 25 ha en is een schoolvoorbeeld van een Franse tuin, ontworpen in 1664. Aan het kasteel is nog een bos verbonden met een grote van honderden ha. Een aanrader voor een bezoekje.